FOR ALLE MED INTERESSE I DANMARKS ALMENE BOLIGER

Min fremtid er sikret

Min fremtid er sikret

 

22-årige Semih Mehdi Gökce har netop skrevet kontrakt som anlægsgartner. Uden hjælp fra den boligsociale indsats i Albertslund var det næppe lykkedes så hurtigt.

 

Semih_portræt22-årige Semih Mehdi Gökce er rolig og fattet. For han har lige skrevet under på et af de vigtigste papirer i sit liv.

Kontrakten, der sikrer ham en uddannelse som anlægsgartner hos F.J. Poulsen, Anlægsgartneri. Han havde selv forgæves søgt læreplads hos flere firmaer. Men da projektet mislykkedes på egen hånd, henvendte han sig hos den boligsociale medarbejder Lam Cai Truong, som han tidligere har kendt fra sit boligområde i Albertslund.

”Jeg ville bare i gang. Jeg havde prøvet at gå på HF i et år, men det var ikke lige mig. Min far arbejder som gartnermedhjælper hos Bo-Vest, og han inspirerede mig til at gå ind i faget,” fortæller han.

ALTERNATIV ANSØGNING
Børn og ungemedarbejder Lam Cai Truong, fra Albertslunds Boligsociale Center (ABC), der kendte Semih Mehdi Gökce fra sit opsøgende arbejde på gaden, tog straks kontakt til nogle underentreprenører for at høre, om de kunne bruge en ung mand.

Sideløbende havde hans chef fra ABC fået en ide om, at man skulle lege med at lave en alternativ ansøgning. Fire unge mænd, hvor Semih Mehdi Gökce var en af dem, fik tilbud om at få lavet en videopræsentation, som ville blive vist for underentreprenørerne på renoveringsopgaven i Albertslund Syd.

For Semih Mehdi Gökce endte resultatet i en læreplads.

”Jeg føler da, at jeg har været heldig, for der er mange håndværkere, som ikke kan finde en læreplads. Og jeg er virkelig glad for mine kolleger. Det betyder utrolig meget for min fremtid, at jeg har fået praktikplads. Hvis jeg ikke havde fået denne her chance, så sad jeg nok hjemme og lavede ingenting eller var begyndt at arbejde og ikke have fået en uddannelse. Så min fremtid er sikret,” lyder det fra ham.

samtale_semih

Fordelene ved at ansætte en lærling

 

Projektleder Michael Albrechtsen, MT Højgaard, oplyser, at der er fordele, når man vælger at ansætte lærlinge fra selve boligområderne. Han fortæller blandt andet, at ansvarsfølelsen hos de unge bliver større, og at de i langt højere grad passer bedre på boligområdet.

”For det første falder kriminaliteten på byggepladsen. Vi kan simpelthen mærke forskellen, at når vi har unge fra boligområderne ansat, så bliver der ikke stjålet så meget i de perioder.

Og her taler jeg om alt fra isolering til havefliser og værktøj. De har en større ansvarsfølelse og passer på området. Lærlingene bor jo selv i området og kender folk i området. Og det forhindrer også andre i at stjæle fra en byggelads, for man stjæler ikke fra nogen, man kender,” siger han.

Læs mere om indsatsen via disse historier:

LÆS: Stort antal lærlinge på renoveringssager

LÆS: 22-årige Semih Gökce har sikret sin fremtid

LÆS: Undersøgelse: For få lærlinge i den almene sektor

LÆS: Ændring i tankegang skaber resultater

Oprettet: 07. apr. 2014, Senest opdateret: 26. okt. 2015
Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS