FOR ALLE MED INTERESSE I DANMARKS ALMENE BOLIGER

Overborgmester ændrer byggeplaner på Amager Fælled

De meget kritiserede planer om at opføre boliger på Amager Fælled ved Sundby Metrostation er droppet.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

Overborgmester Frank Jensen (S) skriver på Facebook, at byggeplaner på Amager Fælled er ændret, og at planerne om at bygge på området nær Sundby Station er droppet.

Det sker efter lang tids virak om planerne, der blev politisk vedtaget allerede i midten af 1990'erne. Der skulle været bygget 2000-3000 boliger i op til syv etagers højde på fælleden.

"En ting, jeg gerne vil slå helt fast: Min kamp for en blandet by er ikke slut".

"Nu kommer der ikke 2500 boliger klos op ad Sundby Station. Men vi får bygget dem et andet sted", skriver Frank Jensen på Facebook.

Udmeldingen kommer, efter at Venstre og Konservative har trukket støtten til planerne og i stedet foreslået at bygge på en del af fælleden, der er gammel losseplads og skulle være brugt til campingplads.

"Det bliver ikke let, for kommunen ejer ikke ledige byggegrunde, der ikke er fredet. Men nu gør vi forsøget", skriver Frank Jensen.

FAKTA: Op og ned på Amager Fælled

Der bliver alligevel ikke opført 2500 boliger på Amager Fælled, har overborgmester Frank Jensen besluttet. 

Efter pres fra alt fra politiske allierede, politiske modstandere, lokale, kendisser og en kendiskok har overborgmester Frank Jensen (S) taget planerne om at bygge 2500 boliger på Amager Fælled af bordet.

På sin Facebook-profil skriver Frank Jensen: - Nu kommer der ikke 2500 boliger klos op ad Sundby Station. Men vi får bygget dem et andet sted.

Forstå her slagsmålet om naturarealet på Amager.

* Amager Fælled er et 223 hektar - 2,23 kvadratkilometer - stort naturområde beliggende på Amager mellem Artillerivej og Ørestads Boulevard.

* Amager Fælled er fredet, det vil sige beskyttet af Naturbeskyttelsesloven.

* Amager Fælled har en lang historie som del af København og Amager. Ud over at være et naturskønt område, har Amager Fælled været brugt som øvelsesterræn, henrettelsesplads og losseplads.

* Amager Fælled er beboet af sjældne sommerfuglearter, fuglearter og paddearter. Derudover er der flere sjældne plantearter på Amager Fælled.

* Ørestad blev i midten af halvfemserne afsat til byggeri ud af Amager Fælled.

* I 1994 blev det politisk vedtaget, at salg af dele af Amager Fælled skulle sælges for at rejse penge til at opføre metroen.

* Som del af den plan skulle 18,7 hektar af Amager Fælled ud for Sundby Station nord for Ørestad bebygges med 2000-3000 boliger. 

* Planerne er blevet mødt af store protester fra lokale aktivister og Danmarks Naturfredningsforening, der har samlet over 30.000 underskrifter mod byggeriet.

* Protesterne mod byggeriet har fået opmærksomhed, da de er ledt an af kendte personer som kokken Nikolaj Kirk, sangerne Anne Dorthe Michelsen, Johan Olsen og Maria Bramsen samt reality-stjernen Linse Kessler.

* Politisk har SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet i Københavns Borgerrepræsentation været modstandere af planerne.

* Onsdag meddelte overborgmester Frank Jensen (S) på Facebook, at planerne er opgivet, og det nu skal undersøges, hvor de 2500 så kan bygges.

Kilder: Københavns Kommune, Miljø- og Fødevareministeriet, Danmarks Naturfredningsforening, Berlingske, Ritzau.

//Ritzau//

Oprettet: 20. sep. 2017, Senest opdateret: 20. sep. 2017
Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS