FOR ALLE MED INTERESSE I DANMARKS ALMENE BOLIGER

Politi: Vi vil ikke acceptere bandernes afstumpede adfærd

Handel med hash, vagtvirksomhed og brugstyveri indgår i sigtelser mod seks anholdte bandefolk i Mjølnerparken og ved Nørrebro Parken i København.

Af Heidi Andersen / hea@bl.dk
Foto: Scanpix

Seks mænd fra bandemiljøet kræves torsdag varetægtsfængslet i København efter en aktion, der fandt sted onsdag i Mjølnerparken og ved Nørrebro Parken. Det oplyser Københavns politi i en pressemeddelelse.

De seks personer - der er mænd i alderen 17-27 år - fremstilles torsdag i dommervagten i Københavns Byret. De sigtes blandt andet for at sælge hash og for såkaldt vagtvirksomhed. Derudover indgår brugstyveri også i sigtelserne. 

"Det er helt åbenlyst, at København – og særligt Nordvest-kvarteret – i den seneste tid har været plaget af en konflikt i rocker/bande miljøet. Københavns Politi hverken kan eller vil acceptere voldsparatheden og den afstumpede adfærd, som vi har været vidne til", siger Lars Karlsen, fungerende leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi.

"Det er også helt uacceptabelt, at fredelige borgere skal udsættes for den slags utryghedsskabende adfærd. Vi har allerede et godt værktøj i visitationszonen, men gårsdagens aktion er et eksempel på, at den ikke kommer til at stå alene. Vi har og vil fremadrettet have fuld fokus på bandegrupperingernes ageren", fortsætter Lars Karlsen.

 

Oprettet: 27. jul. 2017, Senest opdateret: 11. aug. 2017
Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS